Mjøstårnet.jpg
Illustrasjon: Voll arkitekter

Verdens høyeste trehus skal bygges i Brumunddal

Trebygg vokser stadig i høyden. Nå er det klart at verdens høyeste trehus skal bygges i Brumunddal.  Mjøstårnet får 18 etasjer.

Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15.000 kvm, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og  tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter.

Arthur og Anders Buchardt i AB Invest AS og entreprenøren HENT AS har inngått totalentreprisekontrakt bygget som blir verdens høyeste trehus.

Samtidig har HENT AS signert kontrakt med Moelven Limtre AS. Bedriften i Moelv blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

-Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er vel stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet fram, sier Markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i HENT AS.


Kontraktsum for HENT AS er verdt om lag NOK 500 millioner. eks. mva. For Moelven Limtre er kontrakten med HENT AS verdt NOK47 millioner eks. mva.

I gang 1. april
Prosjektering er godt i gang og oppstart byggeplass vil skje 01 april 2017.
Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det "grønne skiftet" og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre Arthur Buchardt.

Gleder seg
Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS forklarer at Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter.
- Moelven Limtre AS blir altså total-underentreprenør for tårnbygg og svømmehall i prosjektet. Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier Abrahamsen. 

Les mer her: https://www.moelven.com/no/Aktuelt/Mediarom/Nyhetsarkiv/Verdens-hoyeste-trehus/