Trelastprisene ned 23 %

Pressemelding fra Treindustrien 30. juni 2022

Prisene på trelast ut fra produsent faller. En markedsundersøkelse viser en nedgang på 23 prosent fra august i fjor til juni i år.

Prisen på trelast til en enebolig har gått ned 23 prosent ut fra produsent fra august i fjor til juni i år. Dette viser en markedsundersøkelse utført av Treindustrien, med utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15-20 m³ trelast til en enebolig på 160 m² med terrasse og garasje.

- Prisene på trelast var i fjor på et historisk høyt nivå. Vi ser at prisene faller som følge av at det er bedre forhold mellom tilbud og etterspørsel, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.

- Produsentene har senket prisene den siste tiden. Trelast er en viktig byggevare, når prisene reduseres vil prosjekter lettere kunne gjennomføres som planlagt, sier Finstad.

- Treindustrien får mange henvendelser om priser, og det har vært mye mediefokus på at prisene har gått opp. Det er ikke det vi erfarer nå den siste tiden, prisene har falt betydelig ut fra produsent, sier Finstad.